Wat is KNX ?

KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol dat men kan gebruiken om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. Het gaat daarbij om uiteenlopende installaties; van verlichting tot verwarming, van beveiliging tot ventilatie, maar ook audio en video, slimme energiemeters en zelfs witgoed, zoals wasmachines of wasdrogers.

Waar al deze installaties tot op heden onafhankelijk van elkaar functioneerden en werden bestuurd, kan men met KNX alle systemen en componenten tot een geheel smeden. De besturing is daardoor centraal en veel overzichtelijker uit te voeren. Het communicatieprotocol KNX kan men via aparte busleidingen laten verlopen, maar ook via ethernet, powerline (elektriciteitskabels) of draadloze protocollen.

Alle componenten en systemen van fabrikanten (wereldwijd al honderden bedrijven) die zich bij KNX hebben aangesloten, kunnen onderling worden gekoppeld. Dit bezorgt opdrachtgevers veel meer keuzevrijheid en een toekomstvast automatiseringssysteem. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren die op de Nederlandse markt systemen en componenten op basis van KNX leveren of bedrijven die via hun componenten en systemen met KNX willen samenwerken, kunnen zich aansluiten bij de vereniging KNX Nederland. IntroLogic is een domotica specialist die volledig merk onafhankelijk is. Wel hebben wij natuurlijk onze voorkeuren.